Gasthuisstraat 2, 1730 Asse
02 452 58 04
huisvanhetkind@asse.be

Asse groeit op!

VOORJAAR 2021

Webinars en lezingen

Hier vind je de activiteiten georganiseerd door Huis van het Kind Asse. Voor het volledige aanbod alle partners klik je op de folder hierboven.

28 januari – 20.00 tot 22.00 uur
gratis webinar

Nieuwe mama stress

Oh nee, mijn baby weent en ik ween … .
Is het normaal dat ik van intens blij naar intens verdrietig of boos zijn kan gaan? Moet ik alles alleen kunnen doen? Ben ik dan een goede mama?
Waarom ben ik zo moe? Komt het hier ooit goed? Zullen wij ooit onze draai vinden?

Deze vragen en nog zoveel andere vragen van nieuwe mama’s, beantwoordt Carmen in haar lezing over nieuwe mama stress. Carmen is psychiatrisch verpleegkundige, perinatale counselor en voorzitter en mede-oprichtster van De Veilige Driehoek vzw. Samen met haar eigen ervaringen neemt ze jullie mee op deze fantastische, maar licht beangstigende en spannende reis naar het nieuwe moederschap.

Asse groeit op

25 februari – 20.00 uur
gratis webinar

VOLZET: Faalangst bij kinderen

Inzicht in het begrip faalangst werkt verrijkend. Een vooruitzicht qua beheersing en vermindering van faalangst is verlichtend. Hoe ondersteun je je kind met faalangst en welke tips geef je aan je kind?

In deze sessie zorgen we voor inspiratie zodat je kind uitgroeit tot een jongvolwassene met een ‘ok’ portie durf, (wils)kracht en met een vertrouwensvol zelfbeeld.

Gegeven door: Lesley De Schepper.
“De meeste mensen kennen mij als resultaatgericht en helpend en die kwaliteiten zet ik in als deeltijds zorgleerkracht en als coach met een praktijk in Ternat. De afgelopen jaren coachte ik vele cliënten, jong en minder jong, naar het bereiken van doelen en naar een betere verstandhouding met zichzelf en omgeving. Ik sta nog steeds voor de klas waar ik elke dag focus op toenemende motivatie en een studie/schoolaanpak met leerwinst.”

18 maart – om 20.00 uur
gratis webinar

VOLZET: Ouderschap en beleving van kinderen tijdens scheiding

CAW Halle-Vilvoorde organiseert een webinar in samenwerking met huizen van het kind Asse voor ouders in een scheidingssituatie. Een webinar waarin we concrete handvaten willen geven rond jullie ouderschap en de beleving van het kind tijdens een scheiding.

29 april – om 20.00 uur
gratis lezing in Huis van het Kind Asse

VOLZET: Social media

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Ze chatten, klikken, liken, taggen en swipen. En wat ken jij ervan?

Zijn Messenger, Snapchat, Instagram, TikTok en Skype allesbehalve dagelijkse kost voor jou? Hoe zit het met online reputaties, wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen?

Deze sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

20 mei – om 20.00 uur
gratis lezing in Huis van het Kind Asse

Hoogsensitief ouderschap

Over hoogsensitiviteit is al veel geschreven en gezegd. Toch bestond er tot nu nog geen boek of lezing specifiek gericht aan hoogsensitieve ouders. Want als eenmaal de uitdaging van het opvoeden erbij komt, geraken veel hoogsensitieve ouders het evenwicht helemaal zoek.

Hoogsensitiviteit is erfelijk, dus mama of papa deelt met zijn kind dit kenmerk. Tock komen veel ouders komen pas te weten dat ze zelf hoogsensitief zijn, wanneer ze ontdekken dat hun kind dit is.
Typisch aan het kenmerk hoogsensitiveit is het wegcijferen van jezelf en meer dan je best te willen doen voor anderen. Dus als er eenmaal kinderen zijn, verlies je jezelf als ouder nog sneller uit het oog dan voorheen. Want voor je kinderen doe je nu eenmaal alles en is enkel het beste van jezelf geven goed genoeg. Je focus ligt op het welbevinden van je kind, en als je dan ook nog eens een hoogsensitief kind hebt vraagt dat eens zoveel energie. Maar wat met jezelf? Hoe ga je om met de uitdaging van het opvoeden als je zelf hoogsensitief bent zonder zelf helemaal uit balans te schieten?

Een toegankelijke lezing vol herkenbare verhalen aangevuld met concrete tips en handvatten. Aan de hand van de negen triggers overloop ik hoe ouders beter in balans kunnen blijven en hoe vallen kan veranderen in af en toe alleen nog maar struikelen.

23 juni – om 20.00 uur
gratis lezing in Huis van het Kind Asse

Rust in je gezin

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig te spelen.

Samen zoeken we naar concrete handvatten om anders om te gaan met overprikkeling en driftbuien, maar leer je bovenal hoe je op een speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken.

Door Nele De Ganseman, coach en orthopedagoog, auteur van ‘Rust – 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten’ (Lannoo, 2020).

Ideaal voor ouders van kinderen 3 – 12 jaar

Asse groeit op – inschrijvingsformulier

  (*) Huis van het Kind Asse respecteert jouw privacy. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het verwerken van deze inschrijving en om je twee maal per jaar op de hoogte te houden van ons nieuw aanbod. Meer info hieromtrent vind je in onze proclaimer.

  Vind je jouw activiteit niet in de lijst terug?

  Wil je inschrijven voor een activiteit die je niet terugvindt in het inschrijvingsformulier?
  Dan wordt deze activiteit georganiseerd door een van onze parters en kan je bij hen inschrijven.

  Klik op de activiteit in het overzicht. Zo wordt je doorgestuurd naar de juiste webpagina.

  HET OVERZICHT

  Contact

  OPENINGSUREN

  Adres Gasthuisstraat 2, 1730 Asse

  02 452 80 67
  huisvanhetkind@asse.be