Asse groeit op!

Activiteiten, lezingen en workshops

CoderDojo Asse

13 jan, 10 feb, 9 maa, 13 apr, 4 mei, 8 jun 2024 van 14.00 tot 16.30 uur

Bib Asse

Programmeerworkshops voor meisjes en jongens van 8 tot 17 jaar.

Deelnemers leren op speelse wijze programmeren en laten hun creativiteit los in een digitaal project. Coaches leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie.

Voor kinderen en jongeren van 8-17 jaar
Gratis

SCHRIJF JE IN

BabyPeuterBib Zellik

15 jan, 19 feb, 18 maa, 15 apr, 27 mei, 17 jun 2024
van 09.00 tot 11.00 uur

Bib Zellik

Een ontmoetingsmoment voor kinderen tussen 0 en 2 jaar samen met hun ouder(s). We voorzien kleine, leuke activiteiten op maat van de baby’s en peuters.

Voor baby’s, peuters en ouders valt er heel wat te beleven in de bibliotheek. Samen in de boekjes kijken, activiteiten op maat van de allerkleinsten, andere ouders ontmoeten bij een kopje koffie of een tas thee.

Voor kinderen van 0-2 jaar
Gratis
Inschrijven is niet nodig

MEER INFO

Theater: Wat moet je doen als je over een nijlpaard struikelt?

20 jan 2024 om 19.00 uur

CC Asse

En wat moet je doen als…
Wat moet je doen als je een andere naam wil? Wat moet je doen als je moeder huilt? En wat als je de enige bent die van eenhoorns houdt?
Edward Van de Vendels gedichten vormen het vertrekpunt voor de theatermakers van Kleinood. Zij vertalen de speelse poëzie naar een intieme en grappige theatervoorstelling. In de hoop dat deze gedichten antwoorden bieden op hun prangende levensvragen. Want wat moet je doen als je opa steeds meer vergeet?

voorlezen in de bib

27 jan, 24 feb, 30 maa, 27 apr, 25 mei, 29 jun 2024

van 11.00 tot 11.30 uur @Bib Zellik
van 16.00 tot 16.30 uur @Bib Asse

Geniet elke laatste zaterdag van de maand van een fijn voorleesmoment met een spannend, avontuurlijk en fantasievol verhaal in de bib.

Voor kinderen vanaf 3 jaar
Gratis
Inschrijven is niet nodig

MEER INFO

BabyPeuterBib Asse

1 feb, 23 mei 2024 van 09.00 tot 11.00 uur

Bib Asse

Een ontmoetingsmoment voor kinderen tussen 0 en 2 jaar samen met hun ouder(s). We voorzien kleine, leuke activiteiten op maat van de baby’s en peuters.

Voor baby’s, peuters en ouders valt er heel wat te beleven in de bibliotheek. Samen in de boekjes kijken, activiteiten op maat van de allerkleinsten, andere ouders ontmoeten bij een kopje koffie of een tas thee.

Voor kinderen van 0-2 jaar
Gratis
Inschrijven is niet nodig

MEER INFO

workshop: (h)appklaar

3 feb 2024

van 10.00 tot 12.00 uur @Bib Zellik
van 14.00 tot 16.00 uur @Bib Asse

David Hockney is ver in de 70 en maakt zijn schilderijen tegenwoordig op de iPad. Dat kunnen wij ook! We fotograferen, tekenen, filmen, maken collages … en dat allemaal op de iPad. We zoeken uit met welke apps we ons kunnen uitleven en gebruiken ze door elkaar. We nemen een foto als achtergrond voor een schilderij en plaatsen er tekst op. Of helemaal omgekeerd!

Voor pubers van 12-15 jaar

TICKETS

Duo-workshop: creatief tot rust komen

4 feb, 17 maa 2024 om 10.00 uur

CC Asse

In deze workshop gaan we op verschillende creatieve manieren tot rust komen.
We starten in groep en leren op- en ontspannen aan de hand van bewegingsoefeningen, rustoefeningen, dierenyoga, enz.
Vervolgens maken we een eigen ‘rustzakje’ waardoor je samen met je kind ontdekt welke zintuigelijke waarnemingen hen het meest tot rust brengen.

Voor kinderen van 5 tot 10 jaar

WACHTLIJST

Film: Yuku en de Himalayabloem

18 feb 2024 om 10.00 uur

CC Asse

Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Kapitein Winokio – Het circus van gevoelens

3 maa 2024 om 15.00 uur

CC Asse

Het circus van gevoelens.

Kapitein Winokio is bang van beren. Hij wordt boos wanneer zijn goocheltruc niet lukt en bedroefd als niemand met zijn grapje lacht.
Maar zingen met alle kampioenen, daar wordt hij blij van!

Infosessie Pleegzorg

5 maa 2024 om 20.00 uur

Huis van het Kind Asse

Op deze infoavond vertellen we je graag wat meer over pleegzorg. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. Een ervaren pleegouder komt ook vanuit persoonlijke ervaringen vertellen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen. Na het volgen van deze informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier dit een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken. Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject

Grootouder-kleinkind-workshop

Generaties in beeld – samen achter de lens. 

17 maa 2024 om 13.00 uur

Huis van het Kind Asse 

“Generaties in Beeld”, is een fotografieworkshop waar grootouders en kleinkinderen samen de magie van fotograferen ontdekken. Deze workshop spitst zich niet alleen toe op de techniek, maar op de creatieve mogelijkheden om samen een blijvende herinneringen te creëren. De workshop omvat praktische activiteiten waarbij jullie samen zelf aan de slag gaan. Het gaat niet om technische perfectie, maar om het delen van vreugde, het ontdekken van creativiteit en het vastleggen van momenten die generaties lang gekoesterd zullen worden.

Voor grootouders en hun kleinkinderen (6+ jaar)
Gratis

SCHRIJF JE IN

Wobbelyoga

17 maa 2024 om 16.00 uur

Huis van het Kind Asse

Gezellige groepsles waarbij je samen met je kindje de heerlijke combinatie van wobbels en yoga ontdekt!

Ouder-kindworkshop: 1 ouder + 1 kind van 2 tot 4 jaar
Gratis

SCHRIJF JE IN

Eerste Hulp bij Kleine Kinderen

16 apr 2024 om 20.00 uur

Huis van het Kind Asse

Dr. Verheyden, pediater in het OLVZ Asse, komt vanavond vertellen wat je zeker moet weten over eerste hulp bij kleine kinderen. Ze behandelt de ‘hot topics’: huilbaby’s, reflux, wat doen bij koorts, huidproblemen, … .

Code-a-pillar

24 apr 2024 van 14.00 tot 16.00 uur

Bib Zellik

Klaar, instellen, programmeren!
In deze workshop gaan kinderen aan de slag met de Code-a-pillar robot. We werken met een doorschuifsysteem zodat iedereen met verschillende technieken in aanraking komt. We programmeren een echte robot, leren computationeel denken met een leuke app en maken tovertekeningen door gebruik te maken van Augmented Reality.

Voor iedereen die spelenderwijs wil leren programmeren.

Voor kinderen van 5-6 jaar

TICKETS

Vaderklapvuur

24 apr 2024 om 20.00 uur

GBS Sterk – Oude Dendermondsebaan 17 1730 Asse 

Mannen en een vuurschaal, het is en blijft een topcombinatie. Samen met andere papa’s zit een Vaderklapper met een hapje en een drankje aan het vuur om te babbelen over wat ons als papa bezig houdt.

Dash&Dot

27 apr 2024 van 14.30 tot 17.00 uur

Bib Asse

Klaar, instellen, programmeren!
In deze workshop gaan we aan de slag met Dash & Dot. Dat zijn twee schattige robots. Dot maakt grappige geluidjes en Dash rijdt vrolijk rond.
De robots zijn makkelijk te programmeren via een tablet. Eerst leggen we uit wat een robot nu eigenlijk is om daarna zelf met deze vrolijke vrienden aan de slag te gaan.

Voor kinderen van 7-8 jaar

TICKETS

Theater: De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed

28 apr 2024 om 15.00 uur

CC Asse

Een verzameling van gevonden voorwerpen ontmoet een verzameling van absurde verhalen.

Greet Jacobs en Salomé Mooij zochten allerlei vergeten spullen bij elkaar en bouwden er landschappen mee. Deze werden getoond aan kinderen over heel Vlaanderen en zij probeerden de wereldjes te benoemen en er verhalen bij te verzinnen. De opgenomen stemmen versmolten tot een compositie die niemand onberoerd laat.

Begeleid door het koor van kinderstemmen gaan we op ontdekking langs miniatuurwereldjes en ruimtes waarin niets is wat het lijkt. Het is een reis doorheen het hoofd van kinderen, doorheen hun verhalen en twijfels.

Fietsles: Kijk ik fiets!

8 mei en 5 juni van 13.30 – 16.00 uur
(kies 1 van beide sessies bij inschrijving)

Sportloods – Potaarde 14, Asse

Leer je kind fietsen op 2 wielen. Je krijgt hierbij hulp en tips van ervaren monitoren. 

Praktisch
Breng een eigen kinderfiets + fietshelm mee.
Zorg dat de fiets les-klaar is: zadel zo laag mogelijk (voeten moeten plat op de grond kunnen), banden opgepompt, steunwieltjes en poppenhouder verwijderd

Aanwezigheid van 1 begeleider per kind is verplicht.
Draag sportieve kledij. Je neemt als begeleider actief deel aan deze fietsles.

Voor kinderen die al vlot fietsen met steunwieltjes of een loopfiets.

€5,00 / €1,00 (UiTPAS kansentarief)
incl. drankje, fruit/koek
betalen ter plaatse (cash/Payconiq)

SCHRIJF JE IN

Theater: Maan

12 mei om 15.00 uur

CC Asse

Het WOLK neemt je mee op een visuele ontdekkingsreis naar plekken waar geen mens ooit al is geweest. Zet je schrap om mee te zweven naar het onbekende en voor een ontmoeting die in de sterren stond geschreven.

Maan is een beeldende belevingsvoorstelling voor de allerkleinsten waar ook jij nog van zal dromen.

Lezing: Goed omringd

It takes a village to raise a child

14 mei 2024 om 20.00 uur

Bib Zellik

“t takes a village to raise a child, luidt het Afrikaanse gezegde. Die village of dat dorp is in deze individualistische tijden niet langer vanzelfsprekend. Toch is een goed netwerk rondom ons onmisbaar, zeker om de tropenjaren met kinderen vol te houden’, vertelt Lynn Geerinck, mama van drie, pedagoge, manager kinderopvang en auteur van het boek ‘Goed omringd’.

In deze lezing gaat ze dieper in op (het gemis aan) een village, en hoe we onze zorg voor elkaar alsnog kunnen verstevigen.

Babymassage

23 mei 2024 om 09.30 uur

Bib Asse

Ontspanning voor jou en je baby.
Babymassage zorgt voor een moment van rust en ontspanning voor jou en je baby. Huidcontact creëert immers een warme band tussen jullie en stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kindje. Babymassage kan bovendien helpen om onrustige baby’s te kalmeren.

Eenvoudig aan te leren babymassage vergt weinig extra materiaal of speciale kennis. Met wat tips kun je gewoon zelf aan de slag. Tijdens deze workshop leert een deskundige je op een speelse en creatieve manier de basistechnieken van babymassage aan.

Voor baby’s tussen 6 weken en 6 maanden oud, vergezeld van mama en/of papa

Gratis

SCHRIJF JE IN

Familiefestival: Waalborria

26 mei 2024

Waalborrepark, Asse

Het tofste familiefestival van Asse en omstreken!
We zien jullie graag terug in 2024!

Contact

OPENINGSUREN

Adres Gasthuisstraat 2, 1730 Asse

02 452 80 67
huisvanhetkind@asse.be