Asse groeit op!

Activiteiten, lezingen en workshops

BabyPeuterBib Zellik

15 jan, 19 feb, 18 maa, 15 apr, 27 mei, 17 jun 2024
van 09.00 tot 11.00 uur

Bib Zellik

Een ontmoetingsmoment voor kinderen tussen 0 en 2 jaar samen met hun ouder(s). We voorzien kleine, leuke activiteiten op maat van de baby’s en peuters.

Voor baby’s, peuters en ouders valt er heel wat te beleven in de bibliotheek. Samen in de boekjes kijken, activiteiten op maat van de allerkleinsten, andere ouders ontmoeten bij een kopje koffie of een tas thee.

Voor kinderen van 0-2 jaar
Gratis
Inschrijven is niet nodig

MEER INFO

voorlezen in de bib

27 jan, 24 feb, 30 maa, 27 apr, 25 mei, 29 jun 2024

van 11.00 tot 11.30 uur @Bib Zellik
van 16.00 tot 16.30 uur @Bib Asse

Geniet elke laatste zaterdag van de maand van een fijn voorleesmoment met een spannend, avontuurlijk en fantasievol verhaal in de bib.

Voor kinderen vanaf 3 jaar
Gratis
Inschrijven is niet nodig

MEER INFO

Parentale burn-out? Zo word je veerkrachtig!

28 september 2024 van 09.30 tot 13.30 uur

Huis van het Kind Asse

Moe zijn, je emotioneel voelen, weinig tijd hebben voor jezelf… Dat hoort nu eenmaal bij het ouderschap, hoor je wel eens. Dat klopt, maar toch vragen veel ouders zich af of de dagelijkse stress en het gevoel van uitputting nog wel normaal is. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 12% van de Belgische ouders te maken krijgt met een parentale burn-out. Maar wat is dat nu precies, zo’n parentale burn-out? En is dat misschien wat jij nu ook ervaart?

Tijdens deze lunchsessie gaat klinisch psychologe Lotte De Schrijver met ouders in gesprek over hoe je een parentale burn-out herkent, hoe je die voorkomt en wat je eraan doet. Achteraf kan je samen met de andere aanwezige ouders napraten tijdens een gezellige lunch.

• ontvangst met koffie vanaf 9u30
• infosessie van 10u-12u door Lotte de Schrijver
• aansluitend lunch voor ouders en kinderen tot 13.30 uur.

Tijdens de infosessie wordt er opvang voorzien voor jullie kinderen, hier hebben ze 2u lang de tijd van hun leven.
Graag bij het inschrijven doorgeven met hoeveel volwassenen en kinderen je aanwezig zal zijn. Ook de leeftijd van de kinderen vermelden.

Gratis
Inschrijven via CM

SCHRIJF JE HIER IN

Bewust Opvoeden – Hanne Demeulenaere

03 oktober 2024 van 20.00 tot 21.30 uur

Bib Zellik – ‘t Gezel Noorderlaan 21 1731 Zellik

Hanne Demeulenaere – opvoedconsulent, lid van het netwerk afgestemd opvoeden, aware parenting instructeur en mama met een passie – toont graag wat een kind met faalangst nodig heeft.
Tijdens deze lezing duiken we onder het topje van de ijsberg en staan we stil bij waar faalangst vandaan komt en waarom er steeds meer mensen last van ondervinden.
Van daaruit worden er specifieke tools meegegeven om je kind met faalangst te ondersteunen.

Gratis
Tickets vanaf 15/06 via CC Asse

TICKETS

Babymassage

21 oktober 2024 om 09.30 uur

Bib Zellik – ‘t Gezel
Noorderlaan 21 1731 Zellik

Ontspanning voor jou en je baby.
Babymassage zorgt voor een moment van rust en ontspanning voor jou en je baby. Huidcontact creëert immers een warme band tussen jullie en stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kindje. Babymassage kan bovendien helpen om onrustige baby’s te kalmeren.

Eenvoudig aan te leren babymassage vergt weinig extra materiaal of speciale kennis. Met wat tips kun je gewoon zelf aan de slag. Tijdens deze workshop leert een deskundige je op een speelse en creatieve manier de basistechnieken van babymassage aan.

Wat breng jij mee?
– Drie handdoeken
– Luier(s)
– Een neutrale babyolie, bv amandelolie

Voor baby’s tussen 6 weken en 6 maanden oud, vergezeld van (groot)ouder.

Gratis

SCHRIJF JE IN

Laat maar – Klaar Hammenecker

24 oktober 2024 – 20.00 uur 

Cultuurcentrum Asse – Huinegem 2 – 1730 Asse

Tieners en hun ouders lopen vaak vast. Daar spelen hun hormonen, hun brein-in-verbouwing en brakke wifi een belangrijk rol in. Klaar legt je uit hoe tieners denken en voelen en wat ze nodig hebben om te ontwikkelen tot krachtige jongvolwassenen. Dat ze daarbij af en toe stevig uit de bocht vliegen hoort erbij. Maar je leert ook waarom het gedrag van je tiener voor jou soms zo triggerend werkt, en hoe je jezelf én je tiener door deze pittige tijd kunt loodsen zonder dat je huis een war zone wordt.

Een organisatie van de 5 Huizen van het Kind van de eerstelijnszone AMALO (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) en de eerstelijnszone. 

Gratis
Inschrijven vanaf 15/06 via CC Asse

TICKETS

Contact

OPENINGSUREN

Adres Gasthuisstraat 2, 1730 Asse

02 452 80 67
huisvanhetkind@asse.be